Cheerful Principessa

Cane Corso Italiano

Nina is een mooie rastypische teef met een atletisch lichaam, veel ‘bone’ en goede hoekingen. In 2012 behaalde zij in rap tempo in de Open klasse al haar benodigde punten om de titel Nederlands Kampioen te mogen dragen. Zij is een vrolijke, gevoelige en actieve hond en wil graag voor je werken. Ze is erg leergierig én leert ook snel.

Na de met succes afgeronde VEG-cursus, hebben we samen een jaar sport- en spellessen gevolgd en zaten we ook in het demonstratieteam van de hondenschool. In de sport- en spellessen zijn de relatie baas-hond en het onderlinge vertrouwen erg belangrijk. Sinds enkele jaren speuren we ook met Nina en dit vindt zij  geweldig om te doen. We merken dat zij in het dagelijks leven veel meer haar neus is gaan gebruiken, waar zij voorheen vooral op zicht ging.  We zijn hier erg blij mee. In het voorjaar van 2013 zijn we gestart met Rally-O training. In de toekomst willen we misschien verder gaan met Gedrag & Gehoorzaamheids-trainingen.

Nina is sterk in haar karakter, temperamentvol en waaks. Tegenover vreemden zal zij in eerste instantie afwachtend reageren. Als ze je niet vertrouwt, zal ze je dat ook direct laten merken. Heeft ze in de gaten dat je alleen maar goede bedoelingen hebt, dan zal ze je zeer enthousiast begroeten. Voor eigen mensen is zij altijd erg lief en aanhankelijk.

Nina is ook gek op wandelen, rennen, spelen en veel knuffelen. Eigenlijk doet ze alles met een groot enthousiasme en vindt ze het heerlijk om er samen op uit te trekken. Hoewel ze prima enkele uren alleen of met samen met Side thuis kan blijven, is dit meisje toch het allerliefste bij het gezin.

Nina        

Naam: Cheerful Principessa Valgaia

Roepnaam: Nina

Ras: Cane Corso

Geboren: 10 08 2009

Geslacht: teef

Kleur: zwart gestroomd

Gewicht: 46 kg (24-10-2013)

Schofthoogte: 63,5 cm

Moeder: Amico del Petto Bright Star

Vader: Ciro Degli Elmi

HD-uitslag: HD-A

Spondylose-uitslag: Vrij

                                    Stamboom

Voorouders        Shows        Foto’s