Side

Roepnaam: Side

Geboren: december 2003

Geslacht: reu (gecastreerd)

Kleur: roodbruin en wit

Gewicht: 33 kg (24-10-2013)

Schofthoogte: 61 cm

Side is heel sociaal naar mens en dier; hij is gek op kinderen en helpt zelfs de grootste bangerik binnen de kortste keren van zijn angst voor honden af. Met zijn charmes weet hij eigenlijk iedereen wel om zijn pootje te winden!


Hij gaat goed om met vrijwel alle honden en beheerst de hondentaal voortreffelijk. Hij signaleert zwakke punten bij andere honden direct en zal zijn eigen gedrag daarop afstemmen. Opdringerige honden kunnen een snauw verwachten, waarmee duidelijk wordt aangegeven waar de grenzen liggen.


Side heeft ook beslist een eigen willetje!

Als we bijv. na een wandeling met hem naar huis lopen en er zijn nog hondenvriendjes buiten (voor ons huis is een groot park met een grasveld waar honden los mogen), dan gaat meneer vast in de ankers. Hij is een meester in het manipuleren en hij heeft een onuitputtelijke trukendoos tot zijn beschikking om toch zijn doel te bereiken.

Hij kan spontaan ‘ziek’ worden en niet meer in staat om verder te gaan. Hij weet dan door zijn treurige aanblik menig voorbijganger in het hart te raken. Ondertussen kijkt hij stiekem naar zijn speelkameraadjes ;)

Of hij ruikt toevallig een heel interessant luchtje dat nodig besnuffeld moet worden of hij doet alsof hij moet plassen, doet z’n poot half omhoog om vervolgens helemaal niet te hoeven plassen.

Dit zijn zomaar wat van zijn bekende fratsen die hij uithaalt om toch maar met zijn vriendjes te kunnen spelen.

Dit mannetje is echt een kei in toneelspelen hahahaa ... ach ja we kennen hem zo langzamerhand wel een beetje ;)


Als hij ergens het nut niet van in ziet, dan kunnen we het wel schudden. Hondentrainingen zijn er voor hem vooral om te ‘socializen’ en niet zozeer om er wat te leren.

Toen hij pas bij ons kwam, was hij bang voor alles. Nu is er gelukkig niet veel meer dat hem van de wijs kan brengen en is hij heerlijk stabiel van karakter.


Verder haalt hij de post voor ons op uit de gang, raapt pennen op als we die hebben laten vallen. Papieren die op de grond liggen komt hij brengen. Alles doet ‘ie.... maar wèl in ruil voor een koekje!!

Soms neemt hij zelf het initiatief en pakt hij een tijdschrift van tafel en komt dat vervolgens aanbieden! Wat een lekker ding, niet?

Verder is hij dol op strandwandelingen, z’n middagslaapje, lekker liggen soezen in het zonnetje en .... veel koekjes!

Hij is tamelijk zelfstandig, heeft een hoge pijngrens en is hij zeker geen waker!


Lieve Side we hopen dat we nog heel lang van je mogen genieten!