Welkom op onze site!

Cheerful Principessa

Cane Corso Italiano

Wij zijn Tamar & Ruud en wonen met onze twee honden en een kat in het Noord Hollandse Alkmaar. Wij zijn stapelgek op honden, maar vooral de Cane Corso Italiano heeft ons hart gestolen! In 2009 besloten wij dan ook om een zoektocht naar een eigen Cane Corso te starten. We kwamen al gauw uit bij Corine & Tineke van Kennel Amico del Petto.

Helaas hadden zij op dat moment zelf geen pups beschikbaar, maar zij verwezen ons door naar Crt & Nina van Kennel Valgaia in Slovenië. Daar was Brihta, dochter van Amico del Petto Benga op dat moment zwanger en zij zou in augustus bevallen van haar eerste nestje. Wat een prachtige kans!

Op 10 augustus 2009 werd onze ‘Cheerful Principessa Valgaia’ geboren uit moeder Amico del Petto Bright Star (Brihta) en vader Ciro Degli Elmi. We mochten haar op 10 oktober, na ruim 8 weken wachten eindelijk komen halen. Van de fokker heeft ze de naam ‘Cheerful Principessa’ gekregen en deze naam past supergoed bij haar. Het betekent ‘Vrolijk Prinsesje’, maar om het ons zelf toch wat makkelijker te maken noemen wij haar Nina. Zij is vernoemd naar de lieve mensen die haar leven zo‘n prachtige start hebben gegeven.

Deze kleine pup werd natuurlijk al snel groot en inmiddels is zij uitgegroeid tot een flinke meid van 45 kg. Ze is nog altijd een enorme knuffelkont en is bovendien ook zeer leergierig. Zij heeft een  sterke will-to-please en vindt het dan ook heerlijk om te trainen en samen met ons bezig te zijn.

Wij hopen nog lang van deze meid te mogen genieten en willen onze ervaringen graag met u delen op deze site.

Inmiddels hebben wij nog een lieverd aan ‘ons gezinnetje’ toe mogen voegen.

Op 9 april 2014 werd onze kleine ‘Be as Jack Sparrow Valgaia’ geboren uit moeder Gorizia Valgaia (Fanta) en vader Jamiro (Brio). Fanta is Nina’s half zusje! Op 7 juni 2014 hebben wij Jack, na onze vakantie in Italië bij Crt & Nina in Slovenië opgehaald. Twee van zijn zusjes en een broertje komen binnenkort ook naar Nederland! Leuk!!

Wij wensen u veel lees- en kijkplezier!

Als u vragen heeft of zomaar iets wilt vertellen, voelt u zich dan vrij om ons een berichtje te sturen.

info@canecorsonoordholland.nl